sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kahden viikon juoksuaika


"Mies ei koskaan pysty tekemään naista onnelliseksi, vaikka saattaa tietämättömyydessään niin kuvitella. Naisen on aivan ehdottomasti pidettävä huoli siitä, että ympäröi itsensä ja elämänsä sellaisella kauneudella ja arvomaailmalla, jonka kokee eniten omakseen. 
Vasta silloin hän voi odottaa ihailua, rakkautta ja arvostusta..."

Seppo Tanhua 18.7.2015


  
Kerran vuodessa, aina kesäisin, uuteen elämääni mahtuu ajanjakso, joka on pyhitetty ystävyydelle, ilonpidolle ja vapaudelle. Ja vain sille, sillä lapset viettävät silloin lomaa isänsä hyvässä huomassa. Eikä tätä kannata nyt siis lukea siten, etteikö vuoden loput 50 viikkoa sisältäisi sitä kaikkea, mutta tämä jakso on erityinen monella tapaa. Siitä puuttuvat rajat ja rajoitukset, aikataulut ja velvoitteet. Silloin maailma on täysin auki ja täynnä mahdollisuuksia, unet vähäisiä ja tunnit kalliita. Tällä lomajaksolla eilistä ei ole ja huominen on jossakin kaukana. Elämä on vain nyt, sydän sykkii kaikkialle yhtäaikaa, ja musiikki antaa sille sykkeelle rytmin. Päälle laitetaan kesäistä ja kaunista, jalkaan korkeaa ja kevyttä, kasvoille seitinohut sipaisu sitä jotakin... Ystävyys on ihanaa. Vapaus on mahtavaa. On taito nauttia elämästä. Onneksi ero opetti minulle sen taidon. Se auttoi näkemään ja oivaltamaan, että ei  minkäänlainen rahasumma, elämys tai meriitti ole niin paljon, kuin tämä hetki, sen intensiteetti ja aitous. Rakkaus ja avoimuus ihmisiä kohtaan avaa sydämiä.

Silti herääminen tähän tuikitavalliseen sunnuntaiaamuun tuntui mukavalta. Oma koti, oma vuode, kaupungin verkkainen tunnelma... On aika palata reaalielämään, vaikka loma edelleen jatkuukin. Nautinnot, jalat metrin verran ilmassa, verottavat voimia. Jokainen nostettu malja, kohdattu ihminen ja kulutettu tunti ottavat hyvällä tavalla, mutta silti omansa. Nyt on oman itsen vuoro. Riennot on riennetty, lakkapurkit ja ripsivärit kulutettu loppuun. Tänä aamuna vedin jalkaani villasukat, leggarit ja aikansaeläneen tunikan. Terveellinen marjasmoothie aloittakoot elimistön puhdistusoperaation. Ihanaa kuitenkin, että takastaskussa pullottaa huikea määrä kiikkustuolissa muisteltavia seikkailuja.

Näin on hyvä. Näin olen onnellinen. "Sen minkä annat, saat moninkertaisena takaisin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti