lauantai 30. tammikuuta 2016

Tilinpäätöslauantai

Kummallista aikaa... Tuntuu kuin olisin räjähtämäisilläni sisäisesti. Jotakin on tulossa, kytee, mutta en saa siitä kiinni. En ymmärrä, mistä on kysymys. Tai ymmärrän tavallaan. Levottomuus minussa on läsnä. Se tuntuu koko kropassa. Pää työstää, mutta päivätajunnan puolelle ei sekään sieltä livahda. Onneksi on viikonloppu, lapset isänsä hellässä huomassa ja minulla aikaa vain itselleni. Monet saamani viestit ovat muistuttaneet oman ajan merkityksestä ja keskittymisestä omaan hyvinvointiin. Tänään on sen aika. Ulkonakin paistaa aurinko, linnutkin kuulemma laulavat, kevät on tulossa.

Pitäisi olla varovainen siinä, millaisia toiveita sitä ilmaan heittää. Viikko sitten kirjoitin  miehisyyttä uhkuvasta nuorukaisesta, ja pohdin, "mihin miehistä katoaa tuo itsevarmuus, puoleensavetävä, testosteronia uhkuva päättäväisyys ja tahto, johtajauroksen olemus, käsivarret, joiden syleilyyn voisi nainen vajota luottavaisin mielin...". Ja kas kuinka sattuikaan, kuvioon astui ikäiseni mies, sellainen Jumalan lahja naisille -tyyppinen komistus, joka tiesi, mitä tahtoi: Minut. Tutustuimme, ihastuimme (Niin! Taas! Kyllä! Näin nopeasti! Kerroin jo aikaisemmin taipumuksestani ihastua nopeasti...) ja tunsimme molemmat ihollamme virtuaalisen kosketuksen, toisen läheisyyden ja halun jakaa yhteistä. Vaan eipä edennyt käytännön toiminnaksi tuokaan haaveilu. Johtajauros säikähti nimittäin omia tunteitaan ja pelkäsi haavoittuvansa niitä kokiessaan. Päätimme jäädä ystäviksi, sillä Tindermiehestä oppineena vaihdoimme tosi nopeasti joitakin tarkempia tietoja itsestämme.

Ja sitten siihen tilinpäätöskohtaan. Oivalsin jälleen jotakin itsestäni. Kohtasin lyhyen ajan sisällä
kaksi minulle sopivaa miestä. Jotakin yhteistä heissä oli, nimittäin vapaus omaan ajatteluun. Tämä teki poikkeuksen kaikkiin aikaisempiin miehiin nähden, palapelini puttuvat palat? En löytänyt heistä enää negatiivista oppia, vaan tällä kertaa heidän tehtävänään oli vahvistaa minussa sitä, mitä olen. Ymmärsin viimeinkin olevani riittävän rohkea ja valmis hyppäämään tunteen mukaan. Ymmärsin myös, että pelkoni kyvyttömyydestä hyväksyä ihmisiä sellaisena kuin he ovat, on katoamassa, kyky siis vahvistumassa, olen valmis viimein siihenkin. Se tulee poistamaan uudelle parisuhteelle asettamiani vaatimuksia, sen nämä miehet opettivat. Minussa on taito rakastaa ihmisistä itsessään, myös omassa henkilökohtaisessa  elämässäni, miesten kanssa. Kolmanneksi nämä miehet opettivat, että olen rakastettava ihminen, että kelpaan kelle vaan. Voin siis viimeinkin luopua pelostani, tulenko hyväksytyksi sellaisena kuin olen. Voin antaa menneisyyden arpien häipyä hiljalleen muistoista. Vai mitä sanotte tuon johtajauroksen viimeisestä, sydämin täytetystä viestistä: "Olet aito nainen, jolla on sydän puhdasta kultaa."

Hyvää viikonloppua siskot ja veljet! <3






5 kommenttia:

  1. Hienolla tiellä olet, ainakin sinulla on ihailtava kyky kaivaa kaikista kokemuksista se eteenpäin vievä, kasvattava näkemys.

    Vapaus omaan ajatteluun: tämä kuulostaa mielenkiintoiselta ominaissudelta. Miten tämä oikein ilmenee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Kiitos. Muutaman vuoden tässä on tätä jumpannut, ja viimeinkin tahto elää (kasvaa ja kehittyä ihmisenä, olla onnellinen) on voimakkaampi kuin tahto jäädä paikallensa (surra, vihata, katkeroitua).

      Vapaudella omaan ajatteluun tarkoitan sellaista omista rajoitteista, egon määrittämistä ehdoista vapaata ajattelua, mikä kumpuaa heistä itsestään, siis siitä, mitä he todella ovat, aitoja, tuntevia miehiä. Sehän merkitsee käytännössä sitä, että on sinut menneisyytensä ja nykyisyytensä kanssa ja pärjää itseksensä.

      En itse asiassa kovinkaan tarkkaan miettinyt mitä kirjoitin, vaan annoin sen vaan tulla. Näköjään tulee kirjoitettua kaikenlaista, mitä ei aina itsekään tavoita! :D

      Poista
    2. Voi, tuo että on sinut itsensä, menneisyytensä ja maailmansa kanssa on kyllä todella tärkeä ominaisuus. Ja että se ego ei ole sitä suurta ja haurasta mallia. Tuon minä tunnistan. Ihana ominaisuus miehessä, jos kypsyys on tuolla tasolla.

      Poista
  2. Hienoa, että mies tajusi HETI, että hänestä ei ole suhteeseen, joten mitään suurta vahinkoa ei ehtinyt tulla!

    Eiköhän jo pian kohdallesi osu mies, jonka sydän on auki ja rakkaus voi toteutua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin! Ja mitä tuohon jälkimmäiseen tulee, niin kukapa sitä tietää... "Saat sen mihin uskot, et sitä, mitä tahdot" on yksi viisaimpia ajatuksia tältä viikolta. Sen turvin eteenpäin!

      Poista